Wie is Peter?

In het kort

Naam: Peter Schimmel
Geboortedatum: 02/10/1987
Woonplaats: Doorwerth (regio Arnhem)
Diploma: - 1e graads leraar lichamelijke opvoeding (ALO)
- Sport en bewegingscoordinator niveau 4 (CIOS)
- KNGU C-licentie
- Zwemleider B (zwem ABC)
- BHV
Werk: - Invaldocent bewegingsonderwijs
- Op zoek naar werk
(per direct beschikbaar)
Hobby's: - Turntrainer (werk/hobby, tja)
- Sport (hardlopen, schaatsen, fietsen, zwemmen, dikke matten sjouwen)
Actiontyp: ESFJ

Studieloopbaan

Ik ben geboren op 2 oktober 1987 te Elst (gld). Ik heb drie oudere broers, twee nichtjes en een neefje. Ons gezin kan ik het beste omschrijven met een aantal steekwoorden: christelijk, bewegen, muziek, passie, ontwikkeling, cultuur, respect, liefde, familie, ontspanning en positiviteit.

In mijn basisschoolperiode heb ik een flinke basis gelegd voor mijn sportieve carriere. Behalve dat ik elke dag zes km naar school moest fietsen stond ik bijna dagelijks op de tennisbaan en zwom regelmatig op woensdagmiddag. Op zaterdagmiddag Scouting (Nijmegen) en in de zomer was ik regelmatig te laat thuis voor het eten omdat we met de kinderen in de buurt voetbalde of buskruit speelden.

Toen ik op mijn 15e stopte met Tennis (omdat ik graag wilde werken) begon ik met hardlopen. Pa zijn marathon in New York inspireerde mij langere afstanden te gaan lopen en al gauw liep ik de Zevenheuvelenloop. Eigenlijk liep ik in die periode elke week een keer vijf kilometer; geen moeite, geen doel, gewoon lekker bewegen.

Na mijn VMBO-T in Elst wilde ik graag naar het CIOS. Ik was pas 15 en de toelating destijds was zeer ongustig voor mij als allround sporter. Ik was gezakt en stroomde naar de Havo. Niet echt een succes.. maar het jaar erop was een verademing. Ik had sport en uniforme beroepen als voorkeur en volgde de opleiding OJKL (Orientatie Jaar Koninklijke Landmacht) in combinatie met CIOS niv. twee. Veel sporten, discipline en voor het eerst lesgeven :) Eindelijk 'mijn ding' gevonden en kon mijn ei kwijt. De keuze voor defensie viel voor mij af, maar door de landmacht keuring kon ik vrij eenvoudig doorstromen naar het CIOS niv. vier in Arnhem. 

Tijdens mijn eerste jaar CIOS kwam ik in aanraking met GV Elistha. Al snel kwam ik er achter dat gym en turnen qua lesgeven goed bij mij paste. In het tweede jaar volgde ik het keuzevak turnen en kreeg zo mijn diploma. In die periode volgde ik ook het vak spelsport en liep stage bij een hockeyclub in Nijmegen. Mede door die ervaring ben ik actief geweest in de oprichtingsfase van HCOB. Ik organiseerde de instuif, sportdagen en het eerste hockeykamp. Ook heb ik een tijd training gegeven aan alle kinderen die op woensdagmiddag naar het veld kwamen. Soms waren dat er 10, maar soms ook 40. Een leuke ervaring want toen was er nog niet eens kunstgras.
In het derde jaar van mijn opleiding begon ik aan de stream LOBOS (bewegingsonderwijs) en volgde o.a. het keuzevak zwemleider. Een goede keuze want na mijn afstuderen kon ik in Elst als badmeester bijverdienen.

Door mijn CIOS diploma kon ik instromen in het tweede jaar van de ALO in Nijmegen. Ik merkte al gauw dat de praktijk lessen in de herhaling vielen bij mij. In de voorgaande vijf jaar had ik een flinke conditie opgebouwd en ook het vele lesgeven naast alle stages leverde mij een nodige voorsprong op. Dat gaf veel rust en had daardoor genoeg tijd om mij te concentreren op de theoretische lessen. Als ik heel eerlijk ben vond ik een groot deel van de theorie overbodig. Ook hele interessante dingen geleerd en dat zal natuurlijk voor iedere student weer anders zijn. Waarom toch niet wat extra les over koprollen, of het opstarten van tikkertje? Anyway, ik heb een enorme leuke tijd gehad. Al moest ik mijn energie vaak uit de stages halen. Vooral het lesgeven in het speciaal onderwijs vond ik een leerzame ervaring.

Turntraining geven is en blijft mijn grootste passie. Sinds 2006 bij Elistha actief en door ontwikkeld als hoofdtrainer. Mede door mijn ervaringen als trainer bij Cios turnkamp en een jaar als trainer bij de 2e div. in Den Bosch, neemt mijn kennis steeds meer toe. Daardoor wordt ook het niveau bij de jongens hoger en daar ben ik best trots op. Zij motiveren mij en ik motiveer hun; een goede combinatie dacht ik zo!

Een andere passie is sporten! In 2007 liep ik de marathon van Amsterdam en ik 2013 die van Brussel. In Brussel was mijn tijd 3:54, terwijl ik niet eens goed had getraind; op naar de 3:30 uur! Het lijkt mij leuk om in de toekomst om het jaar een marathon ergens in de wereld te lopen. Zo hou ik mezelf gemotiveerd en zie je wat van de wereld! Vroeger riep ik dat ik graag een volle traithlon wilde volbrengen. Of dat ook gaat gebeuren blijft voorlopig even de vraag...

Sinds 2011 ben ik besmet geraakt met de schaatssport en begin 2013 heb ik klapschaatsen gekocht. Ik ga elke keer weer met sprongen vooruit en kan 'mee met de grote jongens'. Mijn grootste droom is om de elf-stedentocht uit te rijden maar tot die tijd lijkt het mij leuk om recreatief marathons te gaan rijden. Hopelijk gaat mijn droom ooit in vervulling!

Ik kan nog eindeloos doorgaan met schrijven over andere interesses, over vrienden en mijn verleden. Dat doe ik hier niet omdat ik nu wel denk dat u een indruk heeft wie ik ben. Mocht u als toekomstig collega geinteresseerd zijn in mijn CV, zoek dan even contact met mij op!

Voorpagina
Wie is Peter?
Tikkie...jij bent 'm!
Visie
Didactiek

Bestellen

Hoofdstukken
Inleiding
Eindspel
Leskern
Volledige les